75 års jubilæum

D. 1. august 2018 kan vi fejre 75 års jubilæum.

En lille lokal smedje i Tange mellem Aarhus og Viborg blev i 1943 omdannet til Samson. Allerede i årene frem til 1943 blev der løst mindre smedjeopgaver på værkstedet i Tange, men per 1. august 1943 blev sejlene sat til et koncentreret fokus på hovedprodukterne; vogne til møgspredning og senere slamslugere.

Inspirationen til virksomhedens navn blev Biblens Samson, kendt for sine kæmpekræfter.

Vores hovedaktivitet er også i dag at udvikle, fremstille og markedsføre maskiner og redskaber til udendørs håndtering af husdyrgødning. Kerneprodukterne er løbende udviklet igennem de 75 år i takt med markedets og kundernes efterspørgsel og består i dag primært af gyllevogne og møgspredere samt slangebomme og nedfældere til professionelle kunder i landbrugssektoren.

Væksten har senest skabt et behov for endnu flere kvadratmeter i hovedkvarteret i Viborg. Vi har netop holdt rejsegilde for to nye haller på i alt 4.500 m2 og igangsat endnu et stort byggeri – nemlig et nyt værksted til SAMSON AGROLIZE, der er eneforhandler af alle vores produkter i Danmark.

Med en række arrangementer i løbet af året vil vi markere milepælen sammen med vores medarbejdere og vores samarbejdspartnere og ikke mindst vores mange kunder i ind- og udland, som har vist os stor tillid og loyalitet gennem nu mere end syv årtier.

I jubilæumsåret vil historien også løbende blive formidlet via hjemmeside og sociale medier. Her vil alle kunne følge med i og blive klogere på SAMSON dengang, nu og i fremtiden.

SAMSON AGRO - historie - udpluk

2018: SAMSON AGRO A/S kan fejre sit jubilæumsår.

2005: Der tages en helt ny fabrik i Viborg på 18.500 kvadratmeter i brug. Her samles al ekspertise og produktion indenfor alle produktgrupper.

2000:  Samson ændrer navn til SAMSON AGRO, og den røde produktfarve skiftes ud med den karakteristiske SAMSON-grønne.

1999: Iværksætter og godsejer Ove Glerup køber aktiemajoriteten i Samson.

1970’erne udviklingen af slamsugere tager fart. Slamsugerne udvikles senere til gyllevogne.

1950’erne udviklingen af vogne til møgspredning tager fart.

1943: ”Fabriken Samson” grundlægges den 1. august.

Foto: to nye haller i hovedkvarteret i Viborg.