Maj 2022 - SAMSON sætter ny standard for udbringning af naturgødning med ny gyllevognsserie

SAMSON AGRO A/S med hovedsæde i Viborg, Danmark lancerer en ny gyllevognsserie – SAMSON PG II Genesis. SAMSON PG II Genesis markerer en ny begyndelse for og bliver et supplement til SAMSON PG II gyllevognen, som SAMSON har haft i produktion siden 2013. Den nye serie er bl.a. designet til montering med de størst mulige lavtryksdæk samt har forbedrede redskabsbærende funktioner, men er i øvrigt bygget på alle de kendte byggesten fra PG II-serien.

SAMSON PG II Genesis lanceres omgående (maj 2022) til sæson 2022/23 i to versioner, en 2-akslet version – PG II 18 Genesis og PG II 20 Genesis, med henholdsvis ca. 18 og 20 m3 kapacitet samt en 3-akslet version – PG II 28 Genesis, PG II 31 Genesis og PG II 35 Genesis, med henholdsvis ca. 28, 31 og 35 m3 kapacitet (den faktiske kapacitet er afhængig af valgte optioner på vognen).

Reducerer tryk og køreskader

Med PG II Genesis serien følger teknologier og egenskaber, der sætter en ny standard for effektiv og præcis gylleudbringning. De 2-akslede SAMSON PG II Genesis modeller er designet til montering af op til 1950 mm høje og 800 mm brede dæk, de 3-akslede op til 1850 mm høje og 800 mm brede dæk, som bidrager til at fordele marktrykket under gylleudbringningen optimalt. Dækkenes tryk kan let reguleres op eller ned, når der køres fra én type underlag til et andet, fx fra vej til mark eller afhængig af jord- og afgrødetype på marken vha. automatisk dæktryksregulering.

Vognserien fås desuden med det nyudviklede hjultræk SAMSON HPD (Hydraulic Power Drive) eller det allerede kendte HWD (Hydraulic Wheel Drive). Fælles for dem er, at en hydraulisk kraftoverføring fra traktor til vogn sørger for træk på én af gyllevognens aksler. Hjultrækket sørger for maksimal trækkraft også under svære betingelser som bakkede eller våde jordforhold og bidrager til reduceret tryk og køreskader i marken.

Maksimal smidighed, udbringningsnøjagtighed og komfort

Udover den køredynamiske oplevelse har også vognens redskabsbærende egenskaber været i fokus under udviklingen af PG II Genesis. Her har særligt akselpositioner og vægtfordeling været vigtige parametre i forhold til at give maksimal frihed til at vælge netop den nedfælder eller bom til gyllevognen, der passer bedst til en given udbringningsopgave, samtidig med at den gode kørerkomfort bevares.

”Vi forventer at komme til at se meget mere til PG II Genesis-serien i fremtiden. Udviklingen er foregået i et tæt samarbejde mellem SAMSONs udviklingsafdeling og en række landmænd og maskinstationer og vi er derfor sikre på, at vi her står med en ny type vogn, som er i stand til at løse en efterspurgt opgave i marken og dermed kan sætte nye standarder for gylleudbringning”  siger Niels Haubjerg, Produktchef for gylleteknik hos SAMSON AGRO.

Udbringningen med SAMSON PG II Genesis styres ligesom PG II via SAMSONs SlurryMaster 8000-styring, der i samspil med den hårdføre aflæsningspumpe og det indbyggede flowreguleringssystem, sørger for, at gylle doseres og placeres effektivt og præcist til fordel for afgrøden, landmandens udbytte og vores fælles miljø.

SAMSON AGRO A/S lancerer SAMSON PG II Genesis-serien omgående (maj måned 2022) med salg til kommende sæson.