December 2019 - Nyt rekordår for SAMSON

SAMSON GROUP A/S cementerer konstant stærk udvikling i det netop offentliggjorte årsregnskab 2018-19.

SAMSON GROUP A/S med varemærkerne SAMSON og PICHON har i det seneste regnskabsår realiseret et af sine stærkeste årsregnskaber nogensinde. Dette er sket samtidig med, at en række nye tiltag er iværksat, hvoraf det største ubetinget er overtagelsen af franske PICHON i begyndelsen af januar 2019. SAMSON GROUP A/S har formået at vende udviklingen i PICHON i både Frankrig og Polen. Alle virksomheder i gruppen kommer ud med positive tal.

Stor fremgang i Tyskland og Frankrig

SAMSON GROUP A/S’ omsætning udgør for regnskabsåret 2018-19 501,5 mio. kr. mod 332,9 mio. kr. sidste år, svarende til en vækst på 51%. Væksten skyldes SAMSONs gunstige markedsposition i Tyskland og Frankrig, samt at overtagelsen af PICHON er konsolideret ind i regnskabsårets sidste 6 måneder.

Resultatet før skat lander på 23,6 mio. kr. En stigning på 12 mio. kr. sammenlignet med sidste år. Resultatet forrenter egenkapitalen med 14,8 %. Koncernens egenkapital er øget fra 81,6 mio. kr. til 151,0 mio. kr. og er et resultat af kapitalforhøjelsen på 51,2 mio. kr. i forbindelse med opkøbet af PICHON samt årets resultat, som er overført til egenkapitalen.

Administrerende direktør for SAMSON GROUP A/S, Lars Henriksen, er godt tilfreds med det forløbne år: ”Vi er stolte over igen i år at kunne præstere et så flot resultat. Det har været et travlt år, hvor vi for SAMSON AGRO A/S’ vedkommende både i Danmark og på de internationale markeder har oplevet en stærkt stigende interesse for vores produkter. Vores langsigtede investeringer i produktudvikling har medført, at vi har tekniske løsninger, der appellerer til større animalske bedrifter og maskinstationer, der efterspørger produkter med høj effektivitet i udbringningsopgaven samt optimal udnyttelse af næringsstofferne i naturgødningen” siger Lars Henriksen om resultatet og fortsætter:

”Med tilkøbet af PICHON har vi desuden fået et stærkt produktprogram, der komplementerer SAMSON effektivt. Det betyder, at vi nu som koncern har et produktprogram, der gør SAMSON GROUP A/S til full-line producent, der dækker markedsefterspørgslen i segmenterne for både mindre, mellemstore og store bedrifter samt maskinstationer i alle kategorier.”

Det har på mange måder været et begivenhedsrigt år for SAMSON. Maskinproducenten kunne bl.a. fejre sit 75 års virksomhedsjubilæum og se tilbage på en virksomhed, der har flyttet sig fra at være en énmandsvirksomhed i 1943 til i dag at beskæftige godt 250 medarbejdere på fabrikken i Viborg samt ca. 200 medarbejdere på PICHON-fabrikkerne i Polen og Frankrig.

Stærk udvikling fortsætter ind i 2020

De nye tiltag i SAMSON GROUP A/S skaber et godt fundament for en fortsat stærk udvikling. Ordreindgangen i det nye år 2019-20 ligger allerede nu på et højt niveau og på fabrikken i Viborg arbejdes for øjeblikket i treholdsskift for at gøre SAMSON vogne og redskaber klar til sæson 2020. Bestyrelsesformand for SAMSON GROUP A/S, Christian Junker, ser perspektiver:

SAMSON GROUP A/S har i 2018-19 bevist, at de formår at tjene penge trods forandringer. Nye nationale gødningslove i Europas store landbrugslande kalder på fortsat betydelige investeringer for at imødekomme de meget forskellige opbevarings- og udbringningsmetoder samt dyrkningstraditioner på tværs af Europas landbrugslande.

SAMSON GROUP A/S’ produkter er vigtige værktøjer i den praktiske implementering af EU's Vandmiljørammedirektiv samt FN’s Verdensmål på klimaindsatsen, for så vidt det angår naturgødningen fra landbrugets animalske produktion.

Med opkøbet af PICHON har vi cementeret den rolle SAMSON GROUP A/S skal spille inden for netop dette område i Danmark og internationalt – nemlig rollen som Europas førende producent af maskiner til effektiv og bæredygtig udbringning af naturgødning.

Vi har i år brugt meget ledelsesmæssig kraft på strukturering og integration af de nye selskaber i SAMSON GROUP A/S. Herunder at øge volumen og omsætningen i koncernen til et nyt og højere niveau ved bl.a. fokus på opbygning af en toprationel og effektiv produktion af høj kvalitet. Dette arbejde vil vi fortsætte med ind i 2020” udtaler Christian Junker.

På AGRITECHNICA, der er Europas største landbrugsmesse, blev SAMSON AGRO A/S for kort tid siden hædret for indsatsen med udvikling af teknologier til bæredygtig udbringning af naturgødning. Virksomheden fik tildelt en sølvmedalje for nyheden NPK sensor / SAMSON SlurryLab til præcis realtidsmåling af næringsstofferne i naturgødning. Det var første gang i 12 år, at en dansk virksomhed fik tildelt en medalje på udstillingen, der i år havde 3000 udstillere.

Samson Agrolize også i fortsat positiv udvikling

Handelsselskabet i SAMSON GROUP A/S, Samson Agrolize A/S, som varetager salg og service af SAMSONs produktprogram i Danmark, udvikler sig også efter planen. Virksomheden har etableret sig godt som en stærk maskinhandler tæt på kunderne samt skabt et solidt eftermarked.

”Ambitionerne for Samson Agrolize er fortsat investering i en topprofessionel salgs- og serviceorganisation med stærke relationer til de danske landmænd og maskinstationer” afslutter Lars Henriksen.

Fremtidig økonomisk udvikling

De økonomiske forventninger i SAMSON GROUP A/S for 2019-20 ligger omsætningsmæssigt i niveauet 650-700 mio. kr. med en indtjening før skat på 28-30 mio. kr.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Adm. dir. SAMSON GROUP A/S, Lars Henriksen: +45 29 69 66 88
Bestyrelsesformand i SAMSON GROUP A/S, Christian Junker: +45 20 30 51 01

Foto 1: Lars Henriksen har været administrerende direktør for SAMSON AGRO A/S og nu SAMSON GROUP A/S siden 2012. Her står han på fabrikken i Viborg.

Foto 2: PICHON-fabrikken i Landivisiau, Frankrig. PICHON producerer derudover også på fabrikken i Polen. PICHON blev en del af SAMSON GROUP A/S i januar 2019.