Oktober 2018 - Front Arm Pump (FAP) system

Øg udbringningskapaciteten pr. time pr. gyllevogn

Med det nye Front Arm Pump (FAP) system fra SAMSON AGRO kan ejektor-gyllevogne tømme gylletransportere direkte i forageren.

SAMSON AGRO har fået tildelt en stjerne af dommerudvalget på årets Agromek for den nye FAP - et frontfyldesystem til traktorer med gyllevogne udstyret med ejektorpumpe - der øger mængden af udbragt gylle, da gylletransportere kan tømmes direkte i forageren. Det reducerer kørslen i marken og forageren, og reducerer dermed også afgrødeskader. En anden fordel er, at redskabet på gyllevognen ofte kan forblive i arbejdsstilling, og der ikke skal bruges tid på ind- og udklapning af redskabet.

Designet med fokus på førerkomfort og sikkerhed 

Med betjening via SlurryMaster 8000 er komforten i højsædet. En række automatiske funktioner sikrer systemet mod fejlbetjening, og letter betjeningen for føreren. Centrifugalpumpen stoppes automatisk, når vognen er fyldt, og spadeventilen under pumpen lukkes. En smart timerfunktion kan aktiveres, så armen automatisk sænkes i transportposition. Fyldningen via FAP-systemet startes med vakuum fra ejektoren på vognen, som ansuger den driftssikre centrifugalpumpe på frontfyldesystemet. Herefter overtager centrifugalpumpen den videre fyldning uden brug af vakuum med høj kapacitet. Den kompakte opbygning af FAPen gør køretøjet særdeles manøvredygtigt. Fyldearmen er monteret i højre side, så føreren er sikret et optimalt udsyn. De integrerede lygter sidder godt beskyttet og giver optimal belysning. 

Kan på- og afmonteres af én person

FAP-systemet kan let af-og påmonteres af en enkelt person helt uden brug af løfteanordninger. Via den integrerede håndpumpe i opbevaringsrummet hæves fylderøret let og enkelt fri af traktoren. De indbyggede støttefødder og parkeringslås sikrer, at FAP-systemet står stabilt, når det er afmonteret.

SAMSONs FAP sætter ny standard

Med fokus på effektivitet, sikkerhed og design sætter den nye FAP fra SAMSON AGRO en ny standard for frontfyldesystemer. I kombination med SAMSONs ejektorsystem er FAPen med dens høje driftssikkerhed og lave vedligeholdelsesomkostninger i en klasse for sig. Den er hurtigt af- og påmonteret traktoren. Den kan let tilpasses alle traktormærker. Den kan integreres i SAMSONs SlurryMaster 8000 styresystem og kan derved styres af dette styresystems joystick, men kan også monteres sammen med vogne med SlurryMaster 6000 og SlurryMaster 3000 via traktorhydraulikken. Den skærmer mindre for udsynet end andre tilsvarende frontfyldesystemer.

Foto 1

Gyllevognen er hurtig klar til at fortsætte udbringningen af gylle, når den tømmer gylletransportere i forageren.