Marts 2023 - Ny guldsponsor Viborg HK henter opbakning fra SAMSON

Fra 1. januar 2023 har den lokale landbrugsmaskinproducent SAMSON tegnet et guldsponsorat i Viborg HK.

Viborg er naturgødningens ”Silicon Valley”

SAMSON GROUP A/S, eller i daglig tale blot ”SAMSON”, er måske ikke en virksomhed de fleste er i berøring med i det daglige. Måske er man kørt forbi fabrikken på Vestermarksvej i udkanten af Viborg eller man har kunnet se de grønne gyllevogne og fastgødningsspredere under arbejdet i markerne i og omkring Viborg.

Men de grønne vogne kører faktisk rundt i hele Danmark og Europa. Viborg kan nemlig udover at bryste sig med at være kendt for kvindehåndbold på højt niveau også bryste sig med at være naturgødningens ”Silicon Valley”, hvor noget af det mest innovative og avancerede teknologi indenfor dette område udvikles, produceres og markedsføres fra.

Den status sørger SAMSON for, som i dag er Europas største producent af gyllevogne og fastgødningsspredere til miljørigtig udbringning af naturgødning på mark, der er efterspurgt i hele Europa.

SAMSON GROUP’s direktør, Lars Henriksen, udtaler om den nyligt indgåede sponsoraftale med Viborg HK: ´Vi har som virksomhed naturligvis interesse for Viborgs positive udvikling. Vi håber, at vi med sponsoraftalen kan være med til at bringe Viborg HK tilbage på et succesfuldt sportsligt og økonomisk sundt spor.

Vi indgår normalt ikke denne type aftaler, men vi har valgt at vi gerne vil støtte og hjælpe byens kvindehåndboldhold i lige netop denne situation.

Vi kommer ikke til at sælge flere gyllevogne eller fastgødningsspredere via aftalen, men vi vil gerne hjælpe vores lokale håndboldklub, som ligesom os selv har en lang, stolt historie her i byen. Desuden får vi gennem aftalen mulighed for at give vores medarbejdere nogle gode oplevelser gennem de arrangementer, som følger med aftalen, bl.a. billetter til Viborg HK’s hjemmekampe og et større personalearrangement – det ser vi allerede meget frem til´.

SAMSON har tegnet aftale tre år frem, og den aftale er indgået med både glæde og stolthed:

Som sportsklub er vi jo 100% afhængige af byens opbakning, så det er selvfølgelig meget glædeligt når en ny stor, lokal virksomhed vælger at bakke op om os. Viborg HK er i gang med genopbygning efter en svær periode, og vi ser det som en tillidserklæring, når SAMSON midt i en sæson og umiddelbart efter vores redningsaktion, går ind i klubben med et guldsponsorat – det er virkelig noget, der luner, og som motiverer os til det videre arbejde.

Jeg kendte faktisk ikke så meget til SAMSON før denne aftale, og jeg må sige, at jeg er imponeret over den veldrevne virksomhed på Vestermarksvej og ret stolt over, at vi har indgået et tæt samarbejde´ siger direktør i Viborg HK, Jens Steffensen.

SAMSON GROUP A/S kort

SAMSON GROUP koncernens væsentligste aktiviteter har siden grundlæggelsen i 1943 været at udvikle, fremstille og markedsføre maskiner og udstyr til miljørigtig udbringning af naturgødning.

Hovedprodukterne er gyllevogne med dertilhørende slangebomme og redskaber til nedfældning samt fastgødningsspredere - produkter der alle søger at bidrage til balancen i et bæredygtigt landbrug, der tager hensyn til både miljø og mennesker.

SAMSON GROUP A/S består i dag af fabrikantselskaberne SAMSON AGRO A/S (Viborg, Danmark), SAMSON AGRO SASU (Landivisiau, Frankrig) og SAMSON AGRO Sp.z o.o. (Wolczyn, Polen) samt handelsselskaberne Samson Agrolize A/S (Viborg, Danmark) og Samson Agrolize AB (Halmstad, Sverige), som varetager salg og service af koncernens varemærker i henholdsvis Danmark og Sverige.

SAMSON GROUP havde i regnskabsåret 2021-22 en omsætning på 1,1 milliard og 623 medarbejdere hvoraf 331 var ansat i Viborg.

SAMSON GROUP A/S har siden år 1999 været ejet af den lokale familie Glerup.

For yderligere oplysninger kontakt:

Adm. dir. SAMSON GROUP A/S
Lars Henriksen
Mobile : +45 2969 6688
Email : lhe@samson-agro.com

Viborg HK direktør
Jens Steffensen
Mobil: +45 22912359
Email: jens@vhk.dk

Foto: Administrerende direktør, Lars Henriksen, sammen med SAMSON-medarbejder Rasmus Skov Kristensen