September 2019 - Sølvmedalje til SAMSON-nyhed NPK sensor

SAMSON AGRO A/S er tildelt en sølvmedalje for nyheden NPK sensor på AGRITECHNICA 2019.

For første gang, på AGRITECHNICA 2019, viser SAMSON AGRO A/S et preview af deres nye nuclear magnetic resonance (NMR) sensorsystem – til præcis realtidsmåling af næringsstofferne i naturgødning. Sensoren vil være tilgængelig via et mobilt system integreret i SAMSON PG II gyllevogne, som udtager repræsentative gylleprøver til analyse real time.

Teknologi kendt fra MR scannere

For at minimere miljøbelastningen og optimere afgrødeproduktionen er nøjagtig viden om det faktiske indhold af nitrogen, fosfor og kalium (NPK) i naturgødning essentiel.

”Drevet af revolutionerende 1 - 70 MHz multifrekvens magnetisk resonansteknologi er NPK sensoren i stand til at måle koncentrationen af ​​gyllekomponenter på atomniveau – nøjagtigheden og pålideligheden er overlegen ifht. andre in-line metoder og på linje med tidskrævende laboratoriemålinger.” siger udvikler af Tveskaeg teknologien Ole Jensen, CEO NanoNord A/S. ”Metoden er baseret på års frontline udvikling af NMR teknologi med fokus på real time målinger”, fortsætter professor Niels Chr. Nielsen, CTO NanoNord A/S.

Den nye NPK-sensor analyserer indholdet i naturgødning med en præcision, der aldrig er set før uden for laboratorieforhold. Dette tager præcisionslandbrug med hensyn til distribution af naturgødning til næste niveau, herunder nye muligheder for præcis dokumentation, afgrødeoptimeret variabel distribution og handel med naturgødning.

”Antallet af ​​NPK-næringsstoffer ved gylleudbringning bestemmes i dag hovedsageligt på grundlag af standardværdier baseret på generel information om dyreholds- og staldtype uden nøjagtigt kendskab til den potentielle gødningsværdi eller miljøpåvirkning. Vi er meget stolte over at kunne fremvise denne præcisionssensor som supplement til nuværende målingsteknologier siger Torben Larsen, salgschef hos SAMSON AGRO A/S.

Kvantitativ måling med høj præcision af alle NPK-følsomme isotoper

Med introduktionen af ​​SAMSON NPK-sensoren er det nu muligt at planlægge og optimere brugen af ​​naturgødning og udnytte det fulde potentiale i smart farming landbrugsapplikationer sammen med gylleudbringningsteknologi.

”Tidligere omfattende undersøgelser inden for monitorering af næringsværdier i naturgødning har primært ført til metoder, der er afhængige af målinger af elektrisk ledningsevne eller næsten-infrarød spektroskopi. Modsat disse teknikker tilbyder SAMSON NPK sensorenheden direkte målinger af NPK i alle typer naturgødning udbragt med en SAMSON PG II gyllevogn uden brug af databaser til sensorkorrektion og uden brugerkalibrering” slutter Torben Larsen.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Salgschef Torben Larsen, SAMSON AGRO A/S, mobil +45 2071 1403, tla@samson-agro.com

CEO Ole Jensen, NanoNord A/S, tlf. +45 9634 1590, oj@nanonord.dk