November 2022 - SIMA: Guldmedalje til SAMSON GROUP: Ny sensor til analyse af fast gødning

SAMSON GROUP har fået guldmedalje ved SIMA Innovation Awards 2022. Medaljen blev givet for OPTI-SENSOR, der er under udvikling af SAMSON GROUP's forsknings- og udviklingsafdeling for PICHON-varemærket. Medaljen blev overrakt ved den officielle ceremoni søndag i Paris på SIMA-messen, der finder sted d. 6.-10. november.

Innovation inden for analyse af fast naturgødning

Guldmedaljen gives for "OPTI-SENSOR: Innovation inden for analyse af fast naturgødning" (se bilag). På AGRITECHNICA i 2019 fik SAMSON en sølvmedalje for NPK-sensoren til gyllevogne, og nu er tiden inde, til at koncernens fastgødningsspredere kan udmærke sig:

"Vi har et markant fokus på forsknings- og udviklingsarbejde i SAMSON GROUP – vores kerneaktiviteter er knyttet til optimering af præcisionsudbringning og -udnyttelse af både flydende og fast gødning. Vores forsknings- og udviklingsarbejde på spredere er den seneste milepæl i denne forbindelse.

For nogle år siden lancerede vi en spreder med markedets bredeste kasse og den nyeste præcisionsteknologi, SAMSON US 2-3. Udviklingen af OPTI-SENSOR er en anerkendelse af vores sprederteknologi og understreger, at vi har sprederteknologi som imødekommer fremtidige krav.

Vi er overbevist om, at vi med OPTI-SENSOREN har fundet et koncept, der vil kunne revolutionere måden, hvorpå fastgødning bringes ud på markerne, og vi er alle sammen utroligt glade og beærede over, at komitéen bag SIMA-innovationspriserne har fundet løsningen værdig til en guldmedalje", udtaler Lars Henriksen, som er CEO i SAMSON GROUP.

SAMSON GROUP tilbyder et bredt udvalg af spredere, som den nye OPTI-SENSOR vil være kompatibel med. OPTI-SENSOREN er under udvikling af SAMSON GROUP's forsknings- og udviklingsafdeling for PICHON sammen med eksterne partnere (se bilag).

Om SAMSON GROUP

SAMSON GROUP består af selskaberne SAMSON AGRO A/S, SAMSON AGRO SASU, SAMSON AGRO SP Z.o.o. og Samson Agrolize A/S og AB. Koncernen driver mærkerne SAMSON og PICHON og er førende leverandør i Europa af naturgødningsmaskiner og tilhørende udbringningsteknik. SAMSON GROUP råder over topmoderne produktionsenheder i Danmark, Frankrig og Polen og forhandler produkterne gennem et veletableret forhandlernet.