SAMSON AGRO frem til i dag

SAMSON AGRO 75 Jubiläum.jpg

D. 1. august 2018 kan vi fejre vores 75 års jubilæum. På denne side vil vi i jubilæumsåret løbende formidle historien om SAMSON fra grundlæggelsen i 1943 frem til i dag. Så følg med her og bliv klogere på SAMSON dengang, nu og i fremtiden.1990'erne

I starten af 1990'erne opkøbte SAMSON pensionerede NATO missilvogne og byggede dem om til gyllevogne.

De blev dengang omtalt som Danmarks største og mest avancerede gyllevogne. Vognen var både effektiv og præcis, man kunne spare transporttid fra gylletank til mark.
De store ballondæk og træk på alle fire aksler, sørgede for at vognen ikke gravede sig ned eller lavede ødelæggende marktryk.

I de tidlige faser af byggeriet af vores to nye haller kunne vi dagligt nyde synet af netop sådan en gammel SAMSON vogn.
Vognen på 19 m3 har siden 1995 været ejet af Kirkebæk Maskinstation, hvor den stadig i bedste velgående!

SAMSON AGRO 1990'erne.JPG


1980'erne 

I 1983 var SAMSON den første producent i verden til at lancere spredeudstyr med lodrette valser.

I årene op til 1983 blev møget spredt ud i vognens bredde, men nu begyndte man at rejse valserne op i stedet for, hvilket øgede kapaciteten betragteligt.
Med denne i grunden simple, men intet mindre end banebrydende nyudvikling fra SAMSON kunne man nu sprede møget i helt op til 8 meters bredde. 

SP-serien er den dag i dag stadig den mest udbredte af vores spredere. En SP spreder kan i dag sprede 4-70 tons per hektar i op til 12 m bredde.

Dens vigtigste egenskab er fortsat dens evne til let, præcist og effektivt at fordele og sprede husdyrgødning jævnt på marken.
Hvilket er af afgørende betydning for planternes udnyttelse af gødningen.

 SAMSON første møgspreder med lodrette valser i 1983


1960'erne 

Måden at holde dyr på herhjemme ændredes i løbet af 1960'erne og 1970'erne. Det betød at landmændene fik mere ajle og senere gylle til rådighed. Fabriken Samson fulgte med udviklingen og kunne i 1964 lancere den første slamsluger på 3 m3 (foto herunder 6 m3 vogn).

Gyllevogn blå 6000 l.jpg


1950'erne 

Omkring 1955 fremstilledes den første staldgødningsspreder. I årene herefter forlader over 200 spredere hvert år fabrikken i Tange.
Kunderne var primært landmænd, men flere og flere maskinstationer begyndte at skyde op og interessere sig for Samsons robuste og kraftige spredere.
Samson staldgødningsspreder.jpg


1940'erne

Omkring 1948 begyndte fremstillingen af de kendte Samson-vogne. Senere kom de typegodkendte vogne til. 
Én af vores første vogne i 1940'erne var vognen herunder, "SAMSON juniorvognen" 2 tons autostyret.

Vogn 1950erne.jpg


1943

I 1943 overtog den 27-årige smedesvend Thorvald Pedersen (Th. Pedersen) den lille lokale smedje "Tange Specialværksted" i Tange ved Bjerringbro.
Han omdøbte værkstedet til "Fabriken Samson" og satte sejlene til produktionen af de kendte Samson-vogne. Inspirationen til det nye firmanavn hentede han hos den bibelske Samson, kendt for sine kæmpekræfter.

Tange specialværksted.bmp


Del dit SAMSON billede

Send dit billede af gamle SAMSON-vogne eller effekter. Vi samler dem i et galleri her på siden og vil også have dem med på vores internationale messer i 2018-2019.

Brug hashtagget #samsonagro75 på sociale medier eller send dem på e-mail til: samson@samson-agro.com

Tak for alle de billeder vi allerede har modtaget! De kan ses via link til galleriet her:
SAMSON AGRO 75 kundebilleder

SAMSON møgspreder 75 års jubilæums


SAMSON AGRO I DAG

SAMSON AGRO er i dag en international virksomhed med ca. 225 medarbejdere og salg af et bredt produktsortiment af gyllevogne, møgspredere, slæbeslangebomme og redskaber i både Danmark, men også hele verden.

I 2018 påbegyndtes byggeriet af to nye haller og et nyt værksted til vores forhandler i Danmark, SAMSON AGROLIZE.
Når de nye bygninger står færdige råder vi over i alt ca. 2,5 hektar overdækket areal.

Plant.jpg


Mød virksomheden

Fra udviklingen til produktionen og til vores service- og reservedelshåndtering.

Hør interviewet med adm. dir. Lars Henriksen og salgs- og marketingchef Torben Larsen: