SAMSON AGRO frem til i dag

SAMSON AGRO 75 Jubiläum.jpg

D. 1. august 2018 kan vi fejre vores 75 års jubilæum. På denne side vil vi i jubilæumsåret løbende formidle historien om SAMSON fra grundlæggelsen i 1943 frem til i dag. Så følg med her og bliv klogere på SAMSON dengang, nu og i fremtiden.2000'erne

SAK, JOS og UM med deres produktprogrammer blev i år 2000 en del af Samson. Den nye virksomhed fik navnet SAMSON AGRO A/S. Samsons hidtidige røde produktfarve blev skiftet ud med den karakteristiske SAMSON-grønne og de førhen fire virksomheder havde nu én samlet identitet: ét navn og én farve.

I 2005 fik virksomhederne i det nye samlede SAMSON AGRO A/S også fælles adresse. Her blev en helt ny fabrik på 18.500 m2 nemlig taget i brug i Viborg og dermed var al ekspertise og produktion nu samlet under ét tag.

Bygningen oktober 2005 (7).jpg


1990'erne

I starten af 1990'erne opkøbte SAMSON pensionerede NATO missilvogne og byggede dem om til gyllevogne.

De blev dengang omtalt som Danmarks største og mest avancerede gyllevogne. Vognen var både effektiv og præcis, man kunne spare transporttid fra gylletank til mark.
De store ballondæk og træk på alle fire aksler, sørgede for at vognen ikke gravede sig ned eller lavede ødelæggende marktryk.

I de tidlige faser af byggeriet af vores to nye haller kunne vi dagligt nyde synet af netop sådan en gammel SAMSON vogn.
Vognen på 19 m3 har siden 1995 været ejet af Kirkebæk Maskinstation, hvor den stadig i bedste velgående!

SAMSON AGRO 1990'erne.JPG


1980'erne 

I 1983 var SAMSON den første producent i verden til at lancere spredeudstyr med lodrette valser.

I årene op til 1983 blev møget spredt ud i vognens bredde, men nu begyndte man at rejse valserne op i stedet for, hvilket øgede kapaciteten betragteligt.
Med denne i grunden simple, men intet mindre end banebrydende nyudvikling fra SAMSON kunne man nu sprede møget i helt op til 8 meters bredde. 

SP-serien er den dag i dag stadig den mest udbredte af vores spredere. En SP spreder kan i dag sprede 4-70 tons per hektar i op til 12 m bredde.

Dens vigtigste egenskab er fortsat dens evne til let, præcist og effektivt at fordele og sprede husdyrgødning jævnt på marken.
Hvilket er af afgørende betydning for planternes udnyttelse af gødningen.

 SAMSON første møgspreder med lodrette valser i 1983


1970'erne 

I 1970’erne producerede Fabriken Samson både møgspredere og slamslugere til landets efterhånden mange maskinstationer. De første trykløse gyllevogne bliver skabt i slutningen af 1970’erne og her var SAK i Løgstør, Uggerbys Maskinfabrik (UM) i Brønderslev og noget senere også JOS i Langå tidligt vigtige spillere på det danske marked for udbringning af gylle og møg. SAK, JOS og UM bliver i 1999 en del af det nye SAMSON AGRO A/S.

Lille spreder, stor spreder2.jpg


1960'erne 

Måden at holde dyr på herhjemme ændredes i løbet af 1960'erne og 1970'erne. Det betød at landmændene fik mere ajle og senere gylle til rådighed. Fabriken Samson fulgte med udviklingen og kunne i 1964 lancere den første slamsluger på 3 m3 (foto herunder 6 m3 vogn).

Gyllevogn blå 6000 l.jpg


1950'erne 

Omkring 1955 fremstilledes den første staldgødningsspreder. I årene herefter forlader over 200 spredere hvert år fabrikken i Tange.
Kunderne var primært landmænd, men flere og flere maskinstationer begyndte at skyde op og interessere sig for Samsons robuste og kraftige spredere.
Samson staldgødningsspreder.jpg


1940'erne

Omkring 1948 begyndte fremstillingen af de kendte Samson-vogne. Senere kom de typegodkendte vogne til. 
Én af vores første vogne i 1940'erne var vognen herunder, "SAMSON juniorvognen" 2 tons autostyret.

Vogn 1950erne.jpg


1943

I 1943 overtog den 27-årige smedesvend Thorvald Pedersen (Th. Pedersen) den lille lokale smedje "Tange Specialværksted" i Tange ved Bjerringbro.
Han omdøbte værkstedet til "Fabriken Samson" og satte sejlene til produktionen af de kendte Samson-vogne. Inspirationen til det nye firmanavn hentede han hos den bibelske Samson, kendt for sine kæmpekræfter.

Tange specialværksted.bmp


Del dit SAMSON billede

Send dit billede af gamle SAMSON-vogne eller effekter. Vi samler dem i et galleri her på siden og vil også have dem med på vores internationale messer i 2018-2019.

Brug hashtagget #samsonagro75 på sociale medier eller send dem på e-mail til: samson@samson-agro.com

Tak for alle de billeder vi allerede har modtaget! De kan ses via link til galleriet her:
SAMSON AGRO 75 kundebilleder

SAMSON møgspreder 75 års jubilæums


SAMSON AGRO I DAG

SAMSON AGRO er i dag en international virksomhed med ca. 225 medarbejdere og salg af et bredt produktsortiment af gyllevogne, møgspredere, slæbeslangebomme og redskaber i både Danmark, men også hele verden.

I 2018 påbegyndtes byggeriet af to nye haller og et nyt værksted til vores forhandler i Danmark, SAMSON AGROLIZE.
Når de nye bygninger står færdige råder vi over i alt ca. 2,5 hektar overdækket areal.

Plant.jpg


Mød virksomheden

Fra udviklingen til produktionen og til vores service- og reservedelshåndtering.

Hør interviewet med adm. dir. Lars Henriksen og salgs- og marketingchef Torben Larsen:


Produktsortiment anno 2019

Vores produktsortiment består i dag af innovative, miljørigtige kvalitetsløsninger til landbruget.

Produktprogram anno 2019.jpg

 

Vores produkter fordeles i kategorierne: 

> Gyllevogne

> Møgspredere

> Nedfældere

> Slæbeslangebomme

> Røreværk


Samson Agrolize

I november 2016 kom vores søsterselskab Samson Agrolize A/S til verden og blev eneforhandler af SAMSON AGROs produkter i Danmark. Samson Agrolize A/S står i dag for salget af hele vores produktsortiment i Danmark samt varetager reparationer og servicering i samarbejde med deres syv servicepartnere, som dækker hele landet.

Navnet Agrolize er en sammentrækning af ”agro”, som kommer af landbrug og ”lize”, som kommer af det engelske ord ’fertilize’, som betyder at gøde.

Samson Agrolize logo

Læs mere om Samson Agrolize på deres hjemmeside her: www.samson-agrolize.dk


PICHON

I starten af januar 2019 overtog SAMSON GROUP, som også SAMSON AGRO hører under, aktiviteterne i PICHON Industries. SAMSON og PICHON komplimenterer hinanden rigtig godt både hvad angår produkter, produktionsfaciliteter og geografisk distribution. 

SAMSON GROUP bliver med overtagelsen af PICHON Europas største producent af gyllevogne. Dette bringer nye perspektiver for 2019, som vi glæder os til at se resultaterne af.

Læs pressemeddelelsen i forbindelse med overtagelsen her: SAMSON GROUP OVERTAGER PICHON INDUSTRIES


SAMSON i fremtiden

I fremtiden vil vi fortsat arbejde på at blive maskinstationernes og professionelle brugeres foretrukne leverandør af maskiner til udbringning af gylle og møg - med fokus på effektivitet, kapacitet og optimal udnyttelse af næringsstofferne og med respekt for hinanden og for naturen - vi kalder det "Growing Together".

3.jpg