Maj 2017 - SAMSON lancerer en PG II 28 gyllevogn

Fleksibiliteten til at kunne vælge de rigtige fyldesystemer uafhængigt af redskab er meget vigtig, og derfor introducerer SAMSON AGRO nu PG II 28. SAMSON AGROLIZE udstiller den nye gyllevogn på flere af sommerens dyrskuer.

Den nye PG II 28 model kommer til at afløse den nuværende PG II 27. Udviklingen på redskabssiden er de seneste år gået meget stærkt, og kundernes ønske om at have fuld fleksibilitet til at vælge fyldesystemer uafhængigt af redskab har været stigende. Ikke mindst på de udenlandske markeder. Den nye vogn er derfor blevet forlænget med 35 cm for at give bedre plads til store slæbeslangebomme. Vognen er desuden blevet opdateret på en række punkter, så den matcher kravene fra de professionelle brugere. Vognen bliver introduceret som standardmodel og i den populære udgave med fuldhydraulisk hjultræk (HWD).

Testet hos fem maskinstationer
Den første PG II stod klar i det tidlige forår. Efter et testforløb på fabrikken, har den nye gyllevogn været i fieldtest hos fem danske maskinstationer.  

”Det har været meget vigtigt for os at få kundernes tilbagemeldinger på de ændringer, som er blevet lavet på vognen. Det har været en god og positiv oplevelse for både testværter og os” siger Søren Mejlstrup Jensen, Produktchef for gyllevogne og redskaber på SAMSON AGRO.

Bedre løft af forreste aksel
Undervognen på PG II 28 er ændret og giver hermed større vandring i affjedringssystemet. Det øger frihøjden mellem hjul og underlag med op til 50%, når den forreste aksel løftes op. Betjeningen af aksleløftet er også blevet forbedret og betjenes nu let via en genvejstast på SlurryMaster 8000 joystikket. ”Den øgede frihøjde giver mulighed for at øge prodsøjetrykket betydeligt. Det er en stor hjælp, når der skal køres op af stejle bakker med tunge redskaber”, siger Søren Mejlstrup Jensen.

Ny placering og ændringer på lift
Omdrejningspunktet på liften er sænket, for at forbedre træklinjerne over til redskabet. ”Dermed arbejder redskabet mere frit, og belastningerne på redskab og lift reduceres. Ligesom alt andet inden for landbrugsmaskine branchen, bliver gylleredskaberne jo også bare større og større. Det stiller også større og større krave til liften”, siger Søren Mejlstrup Jensen. Denne ændring på liften, bliver også ændret på PG II 31 og PG II 35, så liften på alle PG II gyllevogne har den samme geometriske udformning.

Fleksibiliteten til at kunne vælge de rigtige fyldesystemer uafhængigt af redskab er meget vigtig, og derfor introducerer SAMSON AGRO nu PG II 28. SAMSON AGROLIZE udstiller den nye gyllevogn på flere af sommerens dyrskuer