November 2017 - Preview lancering af helt nyt frontfyldesystem på Agritechnica

Med fokus på effektivitet, sikkerhed og design sætter den nye Front Arm Pump (FAP) fra SAMSON AGRO en ny standard for frontfyldesystemer

Med udviklingen af denne nye FAP, føjer SAMSON AGRO en helt ny type maskiner til produktprogrammet. FAP’en er en front monteret suge arm, der er udviklet til at fylde gyllevognen direkte fra lastbil eller tank. Forventningerne til den nye FAP er høje, da den i kombination med SAMSONs ejektorsystem sørger for høj driftssikkerhed og lave vedligeholdelsesomkostninger i en klasse for sig.

Fyldningen startes med vakuum fra ejektoren på vognen, som ansuger den driftssikre centrifugalpumpe på frontfyldesystemet. Herefter overtager centrifugalpumpen den videre fyldning uden brug af vakuum, med høj kapacitet.

FAP systemet gør det enkelt og let af fylde gyllevognen direkte fra transportvognen. Kørsel i forager og afgrødeskader reduceres væsentligt, da der køres direkte frem til transportvognen. Redskabet bag på gyllevognen kan desuden forblive i arbejdsstilling, hvorved effektiviteten forøges og slitagen minimeres.

SlurryMaster 8000 styrer FAPen optimalt

FAPen kan meget nemt betjenes via SlurryMaster 8000. En række automatiske funktioner sikrer systemet mod fejlbetjening og letter arbejdet for føreren. Centrifugalpumpen stoppes automatisk, når vognen er fyldt, og spadeventilen under pumpen lukkes. En smart timerfunktion kan aktiveres, så armen automatisk sænkes i transportposition.

Unikt design

FAP systemet er designet med fokus på førerkomfort og sikkerhed. Den kompakte opbygning gør køretøjet særdeles manøvredygtig. Fyldearmen er monteret i højre side, så føreren er sikret et optimalt udsyn. De integrerede lygter sidder godt beskyttet og giver optimal belysning. Det fuldt integrerede opbevaringsrum giver hurtig adgang til værktøj og andre medbragte dele. Integrerede spejle og kamerasystem tilbydes som ekstraudstyr. Med en egenvægt på 980 kg er FAP systemet meget stabilt. Ønskes der mere vægt foran på traktoren, er der mulighed for at montere vægtplader under bunden. FAP’en kan afmonteres på integrerede støttefødder uden brug af værktøj.