November 2017 - De store maskiner er fundet frem til Agritechnica

SAMSON AGRO udstiller for første gang den nye PG II 28 gyllevogn og den nye SHB4 36 meter slæbeslangebom på det tyske marked

SAMSON AGRO deltager på årets Agritechnica med et af de store sæt fra firmaets gyllevogns- og redskabskatalog. Nemlig med den nyligt lancerede PG II 28 og den nye 36 meter slæbeslangebom (SHB4 36m). Kunderne har allerede taget godt imod den nye gyllevogn, der blev lanceret og frigivet til salg i juli 2017. Den nye slæbeslangebom er endnu ikke frigivet, men SAMSON AGRO oplever en stor interesse til den kommende sæson.

”Bommen har fået rigtig positiv kritik fra kunder, der har kørt med de første prototyper. Den roses for dens kompakte opbygning, dens sammenfoldningssystem og ikke mindst for dens store kapacitet og nye features, som eksempelvis Dual Pass Application (DPA). Til den kommende sæson vil et større antal Forserie maskiner komme ud og køre”, fortæller Torben Larsen, Salgs- og Marketingchef, SAMSON AGRO.

”Det store sæt til udbringning af gylle er også en af årsagerne til, at SAMSON AGROs stand er rekordstor ved dette års Agritechnica. Bommen er klappet ud i den ene side og klappet sammen i den anden side, hermed viser vi den kompakte transportbrede, som holder sig under 3,30 meter. Det kræver dog en meget stor stand, før det kan lade sig gøre”, siger han.

Satser stort på udlandet

Han ser frem til at fremvise sættet for et internationalt publikum.

”Vi har hentet sælgere hjem fra alle vores markeder til at tage imod de mange kunder, vi forventer under udstillingen. Allerede nu har gæster fra Spanien, Canada, Kina og Japan meldt sin ankomst. SAMSON arbejder hårdt på at udvikle vores forhandlernet på flere europæiske markeder såvel som oversøiske markeder. Vi oplever på flere markeder en stigende efterspørgsel på vores produkter og mærker en tendens, der gå i retning af større maskiner med større udbringningskapacitet. Desuden spiller miljøkravene en vigtig rolle i valget af gyllevogne og redskaber. Kravene betyder blandt andet, at en større mængde gylle bringes ud tidligere, og at nedfældning i større grad bliver krævet. Krav som SAMSON AGRO har stor erfaring med fra hjemmemarkedet i Danmark”.

Den perfekte redskabsvogn

Den nye PG II 28 gyllevogn afløser PG II 27 gyllevognen.

”Udviklingen på redskabssiden er de seneste år gået meget stærkt, og kundernes ønske om at have fuld fleksibilitet til at vælge fyldesystemer uafhængigt af redskab har været stigende. Ikke mindst på de internationale markeder. Den nye vogn er derfor blevet forlænget med 35 cm for at give bedre plads til store slæbeslangebomme. Vognen er desuden blevet opdateret på en række punkter, så den matcher kravene fra de professionelle brugere”, fortæller Product Manager for gyllevogne og redskaber, Søren Mejlstrup Jensen.

Flere køresporsystemer

”Den nye 36 meter bom fra SAMSON AGRO har en helt ny kompakt bomkonstruktion, som byder på masser af nytænkning, og som gør, at den adskiller sig væsentligt fra andre bomme på markedet. Der er færre slangemeter og en hurtigere reaktion på start og stop. De to vinger kan uafhængigt af hinanden reguleres op og ned, så de altid følger jordens overflade og slangerne altid holder kontakt med jorden, så gyllen ikke plaskes ud fra en større eller mindre højde med en øget fordampning af ammoniak og en reduceret udnyttelse af næringsstofferne i gyllen til følge”, forklarer Søren Mejlstrup Jensen.

Han peger på, at der grundlæggende er lagt vægt på at optimere på gylleudbringningen og samtidigt at reducere den mekaniske kompleksitet.

Bommen og dens funktioner overvåges konstant via sensorer – blandt andet vinkelmålere – for at minimere fejlbetjening ved foldning og ved kørsel i marken. Sensorerne sikrer desuden, at uanset arbejdsbredde vil bommen under foldning aldrig overskride den ønskede bredde. Dermed er det ikke et problem at folde bommen langs en vej eller læbælte.

Også 1:32 modeller

SAMSON AGRO har indgået et samarbejde med den italienske modelproducent, Ros, om at få lavet et par gyllevogne med redskaber. Den ene model PG II 25 med en SD 700 tallerkennedfælder blev lanceret for et par måneder siden, mens den anden model, en PG II 35 med en 36 meter SHB4 slæbeslangebom, først lanceres på Agritechnica. Den vil derfor først kunne købes på standen på Agritechnica – og selvfølgelig via SAMSON AGROs webshop, der nemt findes på firmaets website. De to sæt kommer til at koste 180 euro pr. styk.

Andre maskiner på messen

SAMSON AGRO udstiller desuden på Agritechnica et udpluk af vores nedfældere til både sortjord og græs. Ligesom der vises helt nye produkter på fyldesiden og spredersiden. Der præsenteres også nye styresystemer for spredere.

Beregn værdien af din gylle

”På messen sætter vi fokus på korrekt anvendelse og udnyttelse af gylle og møg. Centralt placeret på standen har kunder mulighed for at få en kvalificeret beregning af gødningsværdien af deres husdyrgødning. Værdien vil være afhængig af lagerforhold, udbringningsteknik og udbringningstidspunkt. Vi inviterer derfor kunder til at besøge vores stand og få en snak med vores ekspert på området. Han kan hjælpe med at beregne værdien af deres gylle under optimale forhold, sammenlignet med hvad den reelt set er, fordi forholdene ikke er optimale hos kunden”, slutter Torben Larsen.